Zlatni hokejaši obezbedili viši rang!

Hokejaška reprezentacija Srbije do 18 godina osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu Druge divizije, koje je održano u Beogradu i tako obezbedili plasman u viši rang. U poslednjem kolu, srpski tim je savladao Belgiju sa 12:2 (5:0, 5:2, 2:0), takođe u petom kolu, Kina je savladala Holandiju, što je reprezentaciji koju predvodi selektor Nemanja Janković omogućilo slavlje.

Iskoristila je Srbija priliku nakon trijumfa Kine nad jedinom neporaženom ekipom, selekcijom Holandije i od starta okršaja sa Belgijancima ušla motivisano i svesno značaja pobede. Bila je Srbije i više nego ubedljiva, a protivnik je već bio poražen sredinom duela. Nakon ubedljivog početka, Belgija je uspela da se upiše u strelce i smanji zaostatak, ali se pitanje pobednika nije postavljalo, pa je krajnja razlika bila dvocifrena, 12:2.

Srbija U18: Aleksa Gvozdenović, Aleksandar Avramović, Antonije Bogdanović, Aleksandar Danji, Vukašin Đinđić, Marko Dragović, Dušan Ilijin, Antonije Jeremić, Mihajlo Manojlović, Vasilije Marinković, Srđan Marković, Petar Mirkov, Marko Mladenović, Neil Nebojša Beaton, Lazar Pejčić, Matija Popović, Andrija Racić, David Salom, Kristijan Savović, Pavle Stojanović, Đorđe Stojsavljević, Danilo Tomašević, Strahinja Vdović.

Foto: hockeyserbia.com