Završeno Prvenstvo Srbije, Partizan odbranio titulu

U nedelju je na Savskom jezeru završeno Prvenstvo Srbije za veslače  u kategoriji seniora i kadeta. U ekipnoj konkurenciji, prvak države je Partizan, koji je odbranio titulu, zatim je na drugom mestu Čurug, a Crvena zvezda se nalazi na trećem mestu.

Partizan je do prve pozicije došao sa 10.5 zlatnih medalja, dve srebrne i sedam bronzanih. Čurug je osvojio 6.5 najsjajnijih odličja, tri srebra i jednu bronzu, a Crvena zvezda po pet zlatnih i bronzanih medalja i devet srebrnih.

Šampioni države u kadetskoj konkurenciji postali su Matej Nežić iz Danubiusa 1885 u skifu, Kosta Petković i Veljko Matić iz Partizana u dubl skulu kao i Todor Stanković i Petar Isaković iz Galeba u dvojcu bez kormilara. Dimitrije Protić, Ognjen Ilić, Kosta Petković i Veljko Matić iz Partizana bili su najbolji u četverac skulu, a Ivan Katić, Rastko Ratajac, Dušan Stefanović i Milan Ibročić iz Danubiusa 1885 u četvercu bez kormilara, dok su Ognjen Ilić, Dimitrije Protić, Kosta Petković, Veljko Matić, Nikola Milošević, Nikola Mirilo, Tihomir Vlajić, Matija Šarenac i kormilar Luka Mladenović iz Partizana šampioni u osmercu. U ženskoj konkurenciji, Milana Klepić iz Čuruga je prvakinjau skifu, Iva Lazić i Maša Bezbradica iz Crvene zvezde u dubl skulu, a Natalija Ilić, Jelena Trivan, Aleksandra Dinčić i Maša Bugarski iz Partizana u četverac skulu.