Završena Junior NBA lige Srbije 2019

U Beogradu je završena Junior NBA liga Srbije 2019 za košarkaše naših osnovnih škola. U finalu, Atlanta Houksi, odnosno đaci Osnovne škole „Borislav Pekić“ iz Beograda, bili su bolji od ekipe Oklahoma Siti Tander, odnosno OŠ „Braće Jerković“ iz Beograda“ rezultatom 27:21. U okršaju za treće mesto trijumfovali su košarkaši Šarlot Hornetsi (OŠ „Lazar Savatić“ iz Beograda) nad timom Finiks Sanse (OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Beograda) sa 37:33.

Mališani su na finalnom turniru lige imali čast da igraju pred  mnogim košarkaškim zvezdama, tu su bili Žarko Čabarkapa, Boštjan Nahbar, Mile Ilić, Sonja Petrović, Ana Dabović, Dejan Tomašević, Duško Savanović, kao i prvi čovek Junior NBA lige Srbije Bojan Popović.

Takođe, učesnici su se nadmetali i pojedinačno, pa je na poligonu najupsešniji bio Mihajlo Petrović iz Oklahoma Sitija, odnosno Kristina Rađenović iz Minesote (OŠ „14. Oktobar“). Najbolji šuter turnira je Vuk Šišović, član Oklahoma Sitija, a njemu je pripalo i prizanje najboljeg strelca lige, a MVP titula pripala je Vukašinu Kovaču iz Atlante. Njegov saigrač, Savo Marković je dobio nagradu za „Zvezdu u usponu“. Najbolju petorku Junior NBA lige čine Milica Šarenac iz Atlante, Đorđe Jovanović iz Finiksa, Matej Kolarević iz Šarlota, Vuk Šišović iz Oklahome i Vukašin Kovač iz Atlante.

Košarkašica Art basketa Tamara Romčević i kadet Partizana NIS Nemanja Šarenac, izabrani od strane NBA Evrope da predstavljaju Srbiju u timu Evrope i Bliskog Istoka na Junior NBA Svetskom prvenstvu, koje će se u avgustu održati u Orlandu.

Turnir su kao i prethodne sezone podržali „Mlekare Šabac“ i Triglav osiguranje.

 

Foto: kss.rs