Završen Svetosavski odbojkaški turnir u Nišu

U Nišu je održan 24. Svetosavski turnir u odbojci, koji je istovremeno učenicima iz niških osnovnih i srednjih škola bio u svojstvu prvenstva. Ove godine su igrali pod sloganom “Pobedi čitanjem”, a u organizaciji turnira su bili Grad Niš, Savez za školski sport Grada Niša i Odbojkaški savez Nišavskog okruga. U Čairu je odigran finalni turnir, na kom su učestvovale 16 ekipe.

PIONIRKE:

 1. OŠ „Branko Miljković“
 2. OŠ „Čegar“
 3. OŠ „Radoje Domanović“
 4. OŠ „Kralj Petar I“

 

PIONIRI:

 1. OŠ „Sveti Sava“
 2. OŠ „Dušan Radović“
 3. OŠ „Branko Miljković“
 4. OŠ „Kralj Petar I“

 

OMLADINKE:

 1. Gimnazija „Svetozar Marković“
 2. Medicinska škola „Dr Milenko Hadžić“
 3. Gimnazija „9. Maj“
 4. Gimnazija „Bora Stanković“

 

OMLADINCI:

 1. ETŠ „Nikola Tesla“
 2. Prva niška gimnazija „Stevan Sremac“
 3. Ekonomska škola
 4. Gimnazija „Bora Stanković“

 

Najbolji igrači u konkurenciji osnovaca su Mina Đorđević (OŠ „Čegar“) i Stevan Rajković (OŠ „Sveti Sava“), a u konkurenciji srednjoškolaca Minja Ristić (Gimnazija „Svetozar Marković“) i Mihajlo Stojiljković (ETŠ „Nikola Tesla“). Najbolji tehničari turnira su: Maša Ivanović i Nikola Petrović (OŠ „Dušan Radović“), Anja Veličković (Gimnazija „Svetozar Marković“) i Petar Ristić (ETŠ „Nikola Tesla“). Takođe, nagrade su uručene i najmlađim učesnicima Tamari Marjanović i Ognjenu Pavloviću.

Finalni turnir je bio humanitarnog karaktera, a održana je izložba učeničkih radova, u saradnji organizatora turnira i Udruženja „Porodična filharmonija“. Sredstva prikupljena od radova, donirana su Specijalnoj školi sa domom učenika „Bubanj“ iz Niša, čiji su učenici učestvovali u revijalnom delu manifestacije. U revijalnom delu, takođe su učestvovali prvotimci odbojkaškog kluba Niš, koji su sa najmlađom publikom vežbali servis.

Foto: Odbojkaški savez Srbije