Za vikend u Pioniru Galebov tekvondo turnir

Predstojećeg vikenda u beogradskoj hali Pionir održaće se XVI Galeb Belgrade Trophy – Serbia Open 2017, tekvondo turnir G1 kategorije. Turnir donosi određeni broj bodova za svetsku i olimpijsku listu, pa se očekuju i najbolji borci van starog kontinenta. Prijavljeno je preko 1000 takmičara iz 48 zemalja.

U subotu će se takmičiti kadeti i juniori u nekim kategorijama, dok je 15. oktobar rezervisan za borbe seniora i preostalih juniorskih kategorija. Četvrtfinala i polufinala su zakazana za 16 časova, a u planu je da finala budu na programu dva sata kasnije. Ulaz je besplatan.

Veoma sam zadovoljan prijavama, više od 1000 sportista se prijavilo iz 48 zemalja. Prvi put dolaze takmičari iz nekoliko zemalja iz kojih do sada nisu dolazili. To samo govori da svake godine naš turnir podiže kvalitet i da je jedan od obaveznih stanica u planu i programu brojnih evropskih i svetskih boraca koji sakuljaju poene za olimpijsku listu. Drago mi je da na turnir dolazi i Stiven Lopez iz Amerike koji je legenda tekvondo sporta, petostruki svetski prvak dvostruki olimpijski šampion i osvajač bronzane medalje na OI„, rekao je direktor turnira, Dragan Jović.