Veslači putuju na Balkansko prvenstvo

U Istanbulu će se devetog i desetog septembra održati Balkansko prvenstvo u veslanju a tim Srbije čini osam juniorskih i devet kadetskih posada.

Kadete će u skifu predstavljati Matej Nežić. U dubl skulu su Kosta Petković i Veljko Matić, a u dvojcu bez kormilara Todor Stanković i Petar Isaković. Četverac skul je u sledećem sastavu Slavko Savić, Kosta Petković, Veljko Matić i Matej Nežić, dok su u četvercu bez kormilara Ivan Katić, Rastko Ratajac, Dušan Stefanović i Milan Ibročić. U srpskom osmercu su Ivan Katić, Rastko Ratajac, Todor Marković, Miroslav Jovanović, Nikola Milošević, Nikola Mirilo, Dušan Stefanović, Milan Ibročić i kormilar Boško Kostić. U ženskoj konkurenciji u skifu će nas predstavljati Milana Klepić, a u dubl skulu Maša Bugarski i Aleksandra Dinčić. U Turskoj će se takmičiti i srpski ženski četverac skul, odnosno Jana Tarabić, Maša Bugarski, Aleksandra Dinčić i Milana Klepić.

U juniorskoj konkurenciji Vukašin Pivač će nas predstavljati u skifu, u dubl skulu Danilo Selaković i Aleksa Petrović, a u četverac skulu Veljko Milovanović, Vukašin Pivač, Danilo Selaković i Aleksa Petrović. Andrija Simeunović i Lazar Laković će veslati u dvojcu bez kormilara a Pavle Lijeskić, Vuk Mladenović, Veselin Tričković i Aleksandar Izda u četvercu bez kormilara. Osmerac sa kormilarom čine Lazar Ristić, Marko Torbica, Andrija Simeunović, Lazar Laković, Pavle Lijeskić, Vuk Mladenović, Veselin Tričković, Aleksandar Izda i kormilar Boško Kostić. Juniorka Jovana Stanivuk će veslati u skifu a Anđela Nišević i Nataša Ilić u dubl skulu.

 

Foto: serbian-rowing.org.rs