Veslači odlični na Balkanijadi

Poslednjeg dana Balkanskog prvenstva u veslanju, koje je održano u Istanbulu, srpski takmičari su osvojili još tri odličja. Četverac skul u sastavu Veljko Miladinović, Vukašin Pivač, Danilo Selaković i Aleksa Petrović bio je drugoplasirani, a dvojac bez kormilara Todora Stankovića i Petra Isakovića i juniorski dubl skul Anđele Nišević i Nataše Ilić, na Balkanijadi su došli do bronzanih medalja.

Na Balkanijadi, za reprezentaciju Srbije do medalje su prvog dana došli Vukašin Pivač, koji je osvojio srebro u skifu za juniore, a juniorski četverac bez kormilara,  Pavle Lijeskić, Vuk Mladenović, Veselin Tričković, Aleksandar Izda, je osvojio bronzanu medalju.

U nedelju su trku na četvrtoj poziciji završili Jovana Stanivuk u skifu za juniorke, zatim osmerac juniora Lazar Ristić, Marko Torbica, Andrija Simeunović, Lazar Laković, Pavle Lijeskić, Vuk Mladenović, Veselin Tričković, Aleksandar Izda i kormilar Boško Kostić, kao i četverac skul za kadete i kadetkinje, odnosno Slavko Savić, Kosta Petković, Veljko Matić i Matej Nežić u jednoj posadi, a u drugoj Jana Tarabić, Maša Bugarski, Aleksandra Dinčić i Milana Klepić. Petoplasirani u Turskoj su bili kadeti u četvercu bez kormilara Ivan Katić, Rastko Ratajac, Dušan Stefanović i Milan Ibročić.

 

Foto: serbian-rowing.org.rs