Važna pobeda kadeta protiv Litvanije u prvom kolu prvog kruga kvalifikacija za EP

Važna pobeda kadetske selekcije Srbije (U-17) u prvom meču prvog kruga kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo. Izabranici selektora Milana Kuljića bili su bolji od vršnjaka iz Litvanije i golovima Čolića i Baića slavili zasluženo – 2:1(0:0).

Srbija je bila mnogo bolji rival, a rezultat je mogao biti i ubedljiviji s obzirom na broj prilika koje smo stvorili. Litvanci su uspeli iz jednog kontranapada da ublaže poraz, ali pobeda se nije dovodila u pitanje.

U drugom meču naše grupe domaćin Mađarska i Rumunija su igrali bez golova, a 3.oktobra rival nam je Rumunija.

Selektor Milan Kuljić ne krije da je zadovoljan ishodom uz napomenu da realizacija može biti bolja.

Prva utakmica na turnirskom takmičenju uvek ima specifičnu tezinu. Bilo je teško igrati sa protivnikom koji se brani sa 10 igrača u niskoj ili srednjoj zoni. Raduje me broj stvorenih šansi i dva postignuta gola. Svakako ćemo morati da radimo na segmentu realizacije. Utakmica se igra 90 minuta i na ozbiljnom nivou ne smemo dozvoliti luksuz da primimo gol iz jednog šuta. Čestitam igračima na pristupu, iskazanoj želji i zasluženoj pobedi – rekao je posle meča Milan Kuljić.

STRELCI: 0:1 Čolić 53, 0:2 Baić 61, 1:2 Abramavičius 82.Stadion:Budafok – Budimpešta.Sudija:Danijar Sakči (Kazahstan).

SRBIJA: Slavković, Despotovski, Knežević (od 77. Drezgić), Nikolić, Kadijević, Blagojević, Luković (od 46. Miladinović), Radulović, Ergelaš (od 70. Eleven), Čolić, Baić (od 77. Babić).Selektor Milan Kuljić

LITVANIJA: Valeckas, Vainikaitis, Stankevičius, Tutiškinas, Baltrunas, Dovidaitis (od 62. Abramavičius), Dedura, Žebrauskas, Zingertas, Burba, Mikulenas (od 80. Mantinis).

Izvor: fss.rs