Vaterpolistkinje osvojile Diapolo Kup, sledi turnir u Grčkoj

Ženska vaterpolo reprezentacija osvojila je Diapolo Kup u juniorskoj konkurenciji. Na turniru koji je održan u mađarskom Sentešu, Srbija je igrala u sklopu priprema za Evropski šampionat. Najboljom igračicom turnira proglašena je Lolita Avdić, kapiten Srbije.

Srpske vaterpolistkinje do 17 godina u Mađarskoj su zabeležile maksimalan učinak od pet pobeda. Do finala, bile su bolje od domaćeg Senteša sa 10:8, zatim Kristal Palasa sa 8:6, reprezentaciju Nemačke savladale su sa 21:13, a finale su osigurali trijumfom nad ekipom Turum Turku rezultatom 22:8. U finalu su se ponovo susrele sa Nemicama, a ovog puta su trijumfovale sa 19:13.

Igrale su: Janja Kaplarević, Hristina Ilić, Dijana Milovanović, Anja Mišković, Tatjana Teodorović (Crvena zvezda), Ana Milićević, Aleksandra Trmčić (Palilula), Andrea Gašić, Miona Ivković, Iva Lujić, Jelena Šarac (TAŠ 2000), Lili Kučera (Seged), Tijana Rončević, Milana Popov i Lolita Avdić (Vojvodina).

Nakon Diapolo Kupa, juniorke će od 16. do 18. avgusta igrati na Pitia Kupu u Grčkoj, a protivnice će im ovog puta biti reprezentativke Mađarske, Novog Zelanda, Grčke, Holandije i Italije.

 

Foto: waterpoloserbia.org