Vaterpolistkinje dvanaeste na SP

Srpska juniorksa vaterpolo reprezentacija  završila je učešće na Svetskom prvenstvu u Volosu na 12. mesto. U poslednjem meču na šampionatu, bolje od naših igračica su bile reprezentativke Novog Zelanda rezultatom 11:4 (4:2, 4:1, 2:1, 1:0). Sa prosekom 16,5 godina, Srbija je imala najmlađi tim na prvenstvu.

Dobro su startovale igračice selektora Bajkovića i brzo došle do vođstva. Novozelanđanke nisu uspele da slome otpor srpske ekipe do sredine druge deonice, kada su nas u igri držali golovi Novakovićeve i Luke. Međutim u finišu prvog poluvremena, protivnice su bile nadmoćne pa je njihova prednost na pauzi bila +5. Nije se Srbija povlačila ni u nastavku ali su vršnjakinje sa Novog Zelanda bile odlične u odbrani, pa je samim tim i pitanje pobednika bilo rešeno.

NOVI ZELAND: Konol, Mekduael, Bernadet 2, Houton, Dejson 1, Parker 3, Gult,Nikolson 1, Šnelgar 1, Mekdonald 1, Houton 2, Karington, Harford.

 

SRBIJA: Petrović, Švec, Avdić Rudić 1, Milićević, Mandić, Luka 2, Novaković 1, Kaplarević, Damnjanović, Miladinović, Gašić i Travar.

 

Foto: Željko Damnjanović