Vaterpolisti u polufinalu Svetskog prvenstva

Muška vaterpolo reprezentacija plasirala se među četiri najbolja tima juniorskog Svetskog prvenstva u Kuvajtu. Srpski juniori su u četvrtfinalu bili bolji od vršnjaka iz Crne Gore rezultatom 10:9 (1:1, 2:4, 4:2, 3:2). Sledeći rival Srbiji, za finale, biće selekcija Italije, a taj duel je na programu u četvrtak.

Polufinale sa Crnogorcima bilo je itekako neizvesno. Do finiša treće deonice, reprezentativci Crne Gore su imali dva gola prednosti, dok je Srbiju tada u igri čuvao kapiten Vučinić. U nastavku se u našem sastavu razigrao i Branković, a upravo njegovim golovima, Srbija je stigla zaostatak i preokrenula rezultat. U poslednjim sekundama, Crnogorci su imali napad za produžetak, ali je šut Radovića odbranio Mišović, te je počelo slavlje srpskog tima.

 

Srbija – Crna Gora 10:9 (1:1, 2:4, 4:2, 3:2)

Sudije: Spiritosanto (SAD), Sadekov (Rusija). Igrač više: Srbija 13 (4), Crna Gora 10 (3). Peterci: Crna Gora 1 (1).

SRBIJA: Gavrilović, Branković 3, Barać 1, Nešić , Stanojević 1, Mitrović, Vučinić 4, Cvetković, Martinović, Šulc 1, Pljevančić, Radović, Mišović. Savezni trener: Stevanović.

CRNA GORA: Đurović, Vušković 4, Ćetković, Vučurović 1, Mačić 2, Radović 1, Murišić, Mijušković 1, Perković, Drašković, Franeta, Išljamović. Savezni trener: Uskoković.