Vaterpolisti srebrni na Memorijalu “Darko Čukić”

Protekle nedelje u Beogradu je održan tradicionalni vaterpolo Memorijalni turnir “Darko Čukić”, a selekcija Srbije osvojila je drugo mesto. U finalu, bolji od naših vaterpolista, bili su vršnjaci iz Crne Gore, rezultatom 12:8 (5:2, 3:1, 0:3, 4:2). U konkurenciji 13 ekipa, igrača rođenih 2003. godine i kasnije, treće mesto je pripalo reprezentaciji SAD, a četvrta je bila Grčka.

Srpsku ekipu su predvodili selektor Nemanja Andrić i pomoćnik Živko Gocić. Do finala, Srbija je bila bolja od Holandije sa 15:10, u prvom kolu, zatim od selekcije Malte rezultatom 17:9. Ubedljivi su bili protiv Slovačke, 13:2, a SAD su savladali rezultatom 15:9. U petom kolu su bili bolji od Australije sa 10:7 i time se plasirali u finale sa svim pobedama u grupi.

Za Srbiju su igrali: Andrej Vujnić, Marko Dimitrijević, Boris Ičagić, Luka Lazić, Srđan Baucalo, Zoran Božović, Marko Gavrilović, Luka Beronja, Nemanja Milić, Mihajlo Janošević, Nemanja Ilić, Petar Marković, Vasilije Martinović, Bogdan Brešćanski, Matija Milovanović i Bogdan Milovanović.

Za prvo mesto: Crna Gora – Srbija 12:8

Za treće mesto: Grčka – SAD 7:11

Za peto mesto: Nemačka – Holandija 12:9

Za sedmo mesto: Rumunija – Australija 7:8

Za deveto mesto: Mađarska – Malta 7:8

Za 11. mesto: Gruzija – Slovačka 11:13

 

(Foto: waterpoloserbia.org)