Vaterpolisti se iz Dubrovnika vratili bez odličja

Na nedavno održanom vaterpolo turniru  „Tomo 2019“ učešće su zabeležili mladi vaterpolisti Partizana, Beograda i kragujevačkog Radničkog, a uprkos dobroj igri, iz Dubrovnika su se vratili bez medalje. Na turniru u organizaciji vaterpolo kluba Jug, u kategoriji do 12 i do 14 godina bilo je 24 tima. Pored naših i domaćih ekipa, učestvovali su i vaterpolisti iz  Italije, Crne Gore, Mađarske, Španije, Grčke i Slovenije.

U mlađoj konkurenciji, trijumfovali su vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog, koji su u finalu bili bolji od Salerna sa 13:5, dok su u konkurenciji timova od 14 godina, najbolji bili igrači Rome, a do zlata su došli pobedom nad splitskim Jadranom rezultatom 10:7.

Od srpski ekipa, najbolje su se pokazali vaterpolisti Partizana, koji su u konkurenciji do 14 godina bili peti, a jedini poraz doživeli su u četvrtfinalu, dok je mlađa ekipa je zauzela šesto mesto. Beograd je takmičenje završio na sedmom mestu, sa dva poraza, a dvanaestogodišnji igrači ovog kluba bili su 15. Radnički se nadmetao samo u mlađoj konkurenciji, a na kraju su bili 12.

 

Turnir za igrače do 12 godina

Plasman: 1. Jadran Herceg Novi (Crna Gora), 2. Salerno (Italija), 3.Zero9 Roma (Italija), 4. Primorac (Crna Gora), 5.Jug (Hrvatska), 6. Partizan (Srbija), 7.Solnok (Mađarska), 8. Budvanska rivijera (Crna Gora)…

 

Turnir za igrače do 14 godina

Plasman:1. Roma VIS Nova (Italija), 2. Jadran Split (Hrvatska), 3.Jug (Hrvatska), 4. Solnok (Mađarska), 5. Partizan (Srbija), 6.Galatasaraj (Turska), 7. Beograd (Srbija), 8. Barseloneta (Španija)