Uslovi korišćenja

 

Etički kodeks

Sportjunior portal namenjen je sportistima svih sportova mlađih kategorija, njihovim porodicama, trenerima, klubovima i prijateljima, kao i široj javnosti. Sportjunior objavljuje informacije i sadržaje za koje u dobroj veri smatra da su tačne  i potkrepljene izjavama i izveštajima ovlašćenih sportskih saveza, registrovanih klubova, sportsko-zdravstvenih institucija ili stručnjaka iz oblasti u pitanju. Vesti i članci na portalu Sportjunior su informativnog karaktera, te portal ne snosi nikakvu odgovornost i ovim putem upućuje svoje korisnike da u slučaju medicinskih i sličnih problema konsultuju svog lekara ili odgovarajuću službu.

Portal Sportjunior je internet prezentacija jednakih mogućnosti, gde je striktno zabranjen bilo kakav vid diskrimincije, kao i favorizovanje sportista i klubova.

Sportjunior portal objavljuje sadržaj u skladu sa najvišim etičkim i moralnim standardima, a u skladu sa opšte prihvaćenim vrenostima fer pleja i sportskog ponašanja.

Sportjunior ima autorska prava na sve sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka,). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava Sportjunior  portala i podložno je tužbi.

Sportjunior portal  zadržava pravo izmene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

Linkovi na druge web stranice

Sportjunior portal se sastoji od autorskih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja i linkova na druge web stranice. Sve sadržaje  Sportunior  portala koristite na sopstvenu odgovornost. Sportjunior portal ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

Zaštita privatnosti

Sportjunior portal  poštuje privatnost svojih korisnika i posetioca portala. Podatke iz procesa registracije, kao i ostale podatke o korisniku, Sportjunior portal neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obaveza regulisana zakonom i u slučaju teškog kršenja pravila Sportjunior portala.

Zaštita maloletnika

Maloletna lica uživaju posebnu zaštitu prema zakonima Republike Srbije i u skladu sa tim portal Sportjunior obraća posebnu pažnju da poštuje sve zakonske, ali moralne odredbe prilikom objavljivanja informacija i multimedijalnog sadržaja sa javnih takmičenja i manifestacija u kojima učešće uzimaju maloletna lica.

Zabrana diskriminacije i zloupotrebe

Korisnicima Sportunior portala strogo je zabranjeno:

– objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji krše postojeće srpske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički ili šovinistički, kao i sadržaja koji je štetan na bilo koji drugi način

– objavljivanje, slanje i razmena informacija za koje posetilac zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo da nanese štetu drugim korisnicima

– lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica

– objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom

– objavljivanje, slanje i razmena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane

– svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrže viruse ili slične programe napravljene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg kompjuterskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opreme

– prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posetilaca portala i korisnika.

Korišćenjem ovog portala u celosti prihvatate Uslove korišćenja.