Uglješa Mihajlović osvojio bronzu na turniru u Izraelu

Srpski reprezentativac u badmintonu, Uglješa Mihajlović, osvojio je bronzanu medalju na turniru Amot Israel Youth 2019. Uglješa je do postolja stigao u konkurenciji takmičara do 15 godina, a turnir je održan u Rišon Le Zionu.

Mihajlović je u grupnoj fazi zabeležio pobedu protiv Izraelca Italom Elbazom (2:0) i poraz od Kipranina Ioanisom Tambourlasom (2:1) i time je zauzeo drugo mesto. U eliminacionoj fazi, najpre je savladao Rusa Vladislava Prosekova (2:1), a u četvrtfinalu je bio bolji od Kipranina Nikolasa Kokosisa (2:1). Tom pobedom osigurao je medalju, a u okršaju za finale, poražen je od badmintonca iz Mađarske Keana Kigiosa (2:0).

Uglješa je igrao i u muškom dublu, zajedno sa Vukašinom Krnetom iz BK Clear, a zaustavljeni su u četvrtfinalnom okršaju. U mešovitom dublu sa Jermenkom Elen Tiraturijan stali su u osmini finala.

Krneta je u konkurenciji do 13 godina prošao grupnu fazu, pobedom nad Izraelcem Liberzokom Markom (2:0) i porazom od još jednog domaćeg takmičara, Alona Šlezingera (2:0). U prvom okršaju eliminacione faze, Vukašin je poražen od Izraelca Noama Hohmana (2:0). U mešovitom dublu, zajedno sa Mađaricom Etelkom Karalijos poraženi su u borbi za polufinale od Rusa Jaroslava Kučina i Anastasije Vasiljeve (2:0).

Uglješa i Vukašin su na turniru bili predvođeni trenerom Marijom Bulatović, a podržao ih je i ambasador Srbije u Izraelu, Milutin Stanojević.

 

Foto: sportskisavezbeograda.org.rs