U Srbiji prvi put takmičenje u kik boks disciplini Point Fighting!

U subotu 15. juna sa početkom u 11 časova, u Hali sportova “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu, biće održan Trofej Beograda za pionire, kadete, juniore i seniore, a po prvi put će se na ovom takmičenju u Srbiji naći i disciplina point fighting!

U organizaciji Kik boks saveza Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, Trofej Beograda je postao bogatiji za jednu novu kik boks disciplinu pod nazivom point fighting. Mada je point fighting veoma popularna disciplina u svetu i regionu, u Srbiji do danas nije bio prepoznat razvojni put i značaj point fighting discipline.

Point fighting disciplina i za najmlađe kategorije; popularan kod sedmogodišnjaka

 

Šta je Point fighting? Point fighting je disciplina u kojoj se dva borca bore za primaran poen, a borba odiše pravilnom tehnikom, fokusom ka dobro kontrolisanom kontaktu i sposobnošću borca da prvi osvoji poen. Osim što ovu disciplinu odlikuje tačnost, preciznost i brzina, ona je dostupna i za najmlađe uzrasne kategorije. Postoji velika dilema o tome, da li je point fighting zapravo karate modernog doba, ili se zapravo radi o novoj disciplini koja je okupila najbolje momente tekvondoa, karatea i kik boksa?

Na Trofeju Beograda će se osim point fightinga, za pionire, kadete, juniore i seniore održati takmičenje u kik boks disciplinama kick light i low kick, a biće dodeljeni i pehari za najbolje takmičare u svim disciplinama.

Na takmičenju se u dva dana očekuje učeće oko 300 tamičara, iz preko pet zemalja, a za posetioce će se u večernjim časovima održati gala veče i borba za titulu profesionog prvaka sveta.