U Novom Sadu počinje Evropsko prvenstvo za košarkaše

Novi Sad će od 10. do 18. avgusta biti domaćin Evropskog prvenstva za košarkaše kadetskog uzrasta.

Šampionat za igrače rođene 2002. i mlađe, organizuje Košarkaški savez Srbije u saradnji sa Košarkaškim savezom Vojvodine i Košarkaškim savezom Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, pokrajinske Vlade Vojvodine i grada Novog Sada.

Reprezentacija, koju predvodi selektor Vlade Vukoičić, za prvenstvo se pripremala na Zlatiboru i u Kragujevcu, a poslednje pripreme pred start kontinentalnog šampionata, obavili su u Novom Sadu, i trijumfovali na turniru u konkurenciji vršnjaka iz Turske, Grčke i Rusije. Srbija će na prvenstvu igrati u grupi B, zajedno sa reprezentacijama Španije, Letonije i Holandije, a prva utakmicu na programu je u petak 10. avgusta od 20:30, kada će protivnik biti Španija.

Za Srbiju će igrati sledeći kadeti: Luka Tarlać, Matija Svetozarević, Ivan Pavićević, Marko Andrić, Luka Paunović, Stefan Agoč, Mihailo Mušikić, Lazar Stefanović, Nikola Manojlović, Lazar Joksimović, Vojin Ivković, i Filip Škobalj.

Stručni štab selektora Vlade Vukoičića čine pomoćni treneri Đorđe Adžić, Stefan Bulatović i Branko Knežević, kondicioni trener Branislav Golubović, fizioterapeut Rastko Tančić i tim menadžer Aleksandar Zmijanjac.

 

Foto: Košarkaški savez Srbije