U nedelju drugi trening u okviru projekta “Razvoj šampiona Olimpijske igre 2020/2024”

Pozivamo vas na drugi po redu sparing trening u nedelju (26. mart), u organizaciji Tekvondo kluba Galeb, u okviru projekta „Razvoj šampiona Olimpijske igre 2020/2024“. Trening će se održati u Hali sportova Ranko Žeravica na Novom Beogradu.

Zakazana su dva treninga:

1. Za mlađe uzraste od 13:30 časova

2. Za juniore i seniore od 15:00 časova (na kome učestvuju i Milica Mandić i Tijana Bogdanović)
Projektu „Razvoj šampiona Olimpijske igre 2020/2024“ prva se priključila Hala sportova Ranko Žeravica – koja će u narednom periodu pomagati projekat obezbeđivanjem besplatnih termina jednom mesečno za sparing treninge. Projektom su obuhvaćene I Milica Mandić, koja će se boriti za učešće u Tokiju 2020, ali I Tijana Bogdanović koja sasvim sigurno može da se bori u naredna dva olimpijska ciklusa.

 

Ovo je prvi put u Srbiji da se na ovako ozbiljan I sistematičan način prilazi razvoju tekvondo sporta. Iako je Dragan Jović već dokazao osvajanjem dve olimpijske medalje da se posvećen I stručan rad isplati, ovo je korak dalje koji će podići kvalitet ovog olimpijskog sporta u celoj zemlji.

 

Na prvom treningu u okviru projekta učestvovalo je 76 takmičara TKD Galeb, ovaj put sasvim sigurno prelazimo taj broj.

 

– Nadamo se da ćemo ovog puta okupiti iz našeg kluba 100 takmičara, a iz te grupe će u narednim olimpijskim ciklusima sasvim sigurno da se izdvoje novi talenti I potencijali. Od sledećeg treninga uključujemo I neke druge beogradske klubove koji bi želeli da budu deo ovog projekta, a zatim I klubove iz cele Srbije – ističe Dragan Jović. –  Takođe, verujemo da će se pored Hale sportova projektu priključiti još partnera I sponzora I time olakša put ovim mladim talentima.
Pozivamo vas da vašim prisustvom podržite akciju našeg kluba iz kojeg potiču olimpijska šampionka Milica Mandić i srebrna iz Rija Tijana Bogdanović, kao i velike nade Srbije seniorka Nađa Savković, Vanja Stanković, juniori Serđa Stević, Bogdan Bulat, Teodora Jović…