Tri medalje za srpski badminton na Svetskom kupu

Na turniru u badmintonu Svetskog kupa, koji je od prvog do trećeg septembra održan u Rumuniji, srpski juniori su osvojili tri medalje. Muški dubl je došao do zlata, mešoviti je osvojio srebro, a Luka Milić je osvojio bronzano odličje.

Mešoviti dubl su činili Sergej Lukić i Marija Sudimac. Do finala redom su bili bolji od rumunskog para u prvom kolu sa 2:0, zatim su im u četvrtfinalu bez borbe predali takmičari iz Hrvatske, a u polufinalu su sa 2:1 savladali Bugarski par. U finalu, od našeg para bolji su bili Gasper Krivec i Petra Polanc iz Slovenije sa 2:1.

Lukić je bio i deo muškog dubla koji je osvojio zlato. On je zajedno u paru sa Bugarinom Stojnevim, u prvom meču savladao Portugalce sa 2:0, zatim dva Slovenačka para, u četvrtfinalu i polufinalu, identičnim rezultatom. U meču za zlato su bili bolji od Slovaka Andreja Antoške i Jakuba Horaka sa 2:1.

Luka Milić je u Aradu do bronzanog odličja došao nakon tri pobede. Prvo je trijumfovao nad Bugarinom u drugom kolu sa 2:0. U narednoj rundi je bio bolji od Hrvata, takođe sa 2:0, zatim u četvrtfinalu od Slovenca ponovo istim rezultatom. U polufinalu, Milića je savladao Francuz, Arno Merkle sa 2:0, pa je treće odličje Srbije bilo bronzano.

 

Foto:  badminton.org.rs