Teniska akademija Živković najuspešnija u istočnoj Srbiji

Proteklih dana održan je završni masters turnir za mlade tenisere sa istoka Srbije. Takmičili su se po osam najbolje plasiranih tenisera i teniserki, a najuspešniji su bili predstavnici Teniske akademije Živković iz Niša. Oni su osvojili tri prva, dva druga i tri treće mesta, što je bilo dovoljno za pomenuto priznanje.

Luka Stefanović je postao šampion u kategoriji do 16 godina. U finalu je bio bolji od još jednog takmičara Akademije, Lazara Danića sa 2:0, a trećeplasirani jje bio Nikola Cvetanović. Kod devojaka u ovoj kategoriji, takmičarke iz Niša su zauzele prvih pet pozicija. Zlato je osvojila Anđela Petrović koja je sa 2:1 savladala Dariju Mladenović. Treće mesto je pripalo Loli Radivojević, Nataliji Nikolić četvrto, a petoplasirana je bila Maša Mitić.

Kod dvanaestogodišnjakinja, Emilija Zdravković je postala šampionka nakon pobede protiv takmičarke Bora, Mie Ristić. Anja Stanković je došla do bronzanog odličja. Kod dečaka, teniseru iz Niša, Nikoli Jović, postolje je izmaklo, te je u ovoj kategoriji Akademija osvojila četvrto mesto.

 

Foto: Teniska akademija Živković