“Svi smo jedan tim”

Ove nedelje je u Nišu odigrano finale 23. “Svetosavskog turnira”, prvi put pod sloganom “Svi smo jedan tim”. Takmičili su se pioniri i omladinci, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, a sve to se odvijalo na dva terena u dvorani Čair.

Najbolje pionirke su bile iz OŠ “Sveti Sava”, koje su rezultatom 2:1 savladale vršnjakinje iz Osnovne škole “Miroslav Antić”, dok je bronza pripala igračicama OŠ “Kralja Petra I” do koje su došle nakon pobede od 2:1 nad pionirskom ekipom škole “Ivo Andrić”. Titula najboljih niških pionira pripala je Osnovnoj školi “Sveti Sava” koji su trijumfovali protiv škole “Duško Radović” sa 2:1. Treće mesto je osvojila ekipa škole “Ivo Andrić” pobedom od 2:0 nad OŠ “Bubanjski heroji”.

Finalni meč u konkurenciji omladinki pripao je timu Gimnazije “Stevan Sremac” koja je bila sigurna protiv Gimnazije “Bora Stanković” sa 2:0. Treće mesto je osvojila ekipa Medicinske škole “Milenko Hadžić”, koja je trijumfovala protiv još jedne niške Gimnazije “9.maj”, rezultatom 2:1. Kod omladinaca, najbolji su bili učenici Elektrotehničke škole, oni su sa 2:0 dobili igrače Ekonomske škole. Treće mesto su osvojili predstavnici Medicinske škole “Milenko Hadžić”.

Po završetku turnira, najboljima su uručeni pehari ali i nagrade sponzora. Takođe, u pauzama mečeva, najmlađi gledaoci su imali priliku da se oprobaju u odbojci. Ovaj turnir imao je i humanitarni karakter, Studentska Asocijacija Nova i Udruženje “Porodična filharmonija” organizovali su prikupljanje novčanih sredstava ali i odeće i knjiga, za pomoć dvoje mališana.

 

Fotografija: Odbojkaški savez Nišavskog okruga