Sudimčeva i Tomić srebrni na Valamar Junior Openu 2018

Srpski juniori  osvojili su srebrnu medalju u dublu na turniru Svetskog kupa, Valamar Junior Open 2018, u Dubrovniku. Marija Sudimac i Mihajlo Tomić su na svom prvom zvaničnom takmičenju, na turniru koji je okupio oko 150 takmičara i takmičarki iz 30 zemalja, poraženi u finalu od od nemačke kombinacije Brajan Holtšake, Miranda Vilson (2:0).

Sudimčeva i Tomić su takmičenje startovali u drugom kolu, pobedom nad parom iz Mađarske, Mateom Balintom i Fani Dorom Kiš u drugom kolu (2:0), nakon njih, bolji su bili od domaćina, Lukše Zlošila i Barbare Janičić (2:0), a u četvrfinalu su savladali Slovence Jana Spilera i Petru Polanc (2:1). U polufinalnom okršaju slavili su protiv Mađara, Balaša Papaija i Reke Madaraš (2:0).

U pojedinačnoj konkurenciji, u Dubrovniku, naši takmičari nisu došli do odličja, ali su i ovog puta bili jedna od najmlađih reprezentacija, i dostojno pružili otpor protivnicima. Marija je redom slavila protiv Alžirke Lindom Mazri (2:0), Mađarice Kiti Šotak (2:1) i Engleskinje Frejom Redgarn (2:0), a u četvrtfinalu je poražena od kasnije osvajačice zlatnog odličja, Indijke Purve Barve (2:0). U dublu je nastupala sa Hrvaticom Ingom Sadaić, ali su i tu stale u četvrtfinalu, nakon tri seta borbe sa reprezentativkama Španije Elene Andreu i Ane Karbon (2:1).

Sergej Lukić i Mihajlo Tomić su igrali u muškom dublu, ali su stali u četvrtfinalu. Bolji od njih su nakon tri seta bili Slovaci Andrej Antoške i Jakub Horaka (2:1). Oni su na turniru startovali pobedom protiv Hrvata Luke Bana i Bugarina Ilijana Stojnova (2:1), zatim su osmini finala slavili protiv Šveđanina Jesper Borgsteda i Aleksandera Ridstroma (2:0). Sergej se na ovom turniru nadmetao i u singlu, ali je takmičenje završio u drugom kolu, porazom od Španca Žoana Monroja (2:0).

Foto: badminton.org.rs