Studenti za NURDOR

Studenti Medicinskog fakulteta i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u saradnji sa niškim Univerzitetom i NURDOR-om organizuju humanitarnu sportsku manifestaciju “Sportom za najmlađe”. Niški student će se tokom vikenda, 21. i 22. oktobra takmičiti u futsalu, basketu i stonom tenisu u sali Osnovne škole “Mika Antić”, a početak takmičenja je zakazan u 9 časova.

U okviru turnira biće organizovana i nagradna igra koju su pripremile studentske organizacije, kao i drugi zabavni program. Dođite da se družimo i dobro zabavimo, da kroz sport i zdrav život podignemo svest o potrebama dece obolele od malignih bolesti i pomognemo našim mališanima u najtežoj borbi”, rekli su organizatori za sajt Južne vesti.

Kotizacija po članu ekipe je 200 dinara, a svako ko je u mogućnosti i želi da donira više, može da pošalje poruku na 1150 ili da dobrovoljni prilog ubaci u kutiju. Sav prihod od takmičenja, kotizacije i dobrovoljni prilog, biće uplaćeni na račun Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR), i namenjen je završetku dečije hemato-onkološke klinike u Nišu.

 

Poznato je da deca obolela od malignih bolesti još uvek nemaju adekavatne uslove pri lečenju, pa je ovo svakako jedna od mogućnosti da se isti poboljšaju i time upravo pomogne mališanima kojima je pomoć neophodna”, istakli su organizatori ove humanitarne manifestacije a preneo je sajt Južne vesti.