Stonoteniseri uspešni u Tunisu, slede kvalifikacije za OI mladih

Stonoteniserska reprezentacija Srbije trenutno učestvuje na otvorenom prvenstvu Tunisa i nakon dva dana ekipnog takmičenja, srpski predstavnici su sa jednom zlatnom, srebrnom i bronzanom medaljom najjuspešnija selekcija. Juniorke su bile najbolje, na nižem stepeniku postolja su se našle kadetkinje, dok su juniori izborili bronzano odličje.

Sabina Šurjan i  Tijana Jokić su predstavljale Srbiju u juniorskoj konkurenciji. One su najpre u grupi savladale sa 3:0 kombinovan sastav Egipta i Irana, a zatim su bile sigurne i protiv domaćih stonoteniserki. U polufinalu su stigle direktno iz grupe, i tu savaldale Francusku sa 3:1, a zatim su u finalu, za titulu, pobedile predstavnice Kazahstana i Singapura.

U konkurenciji kadetkinja, Radmila Tominjak je igrala sa reprezentativkom Egipta, Janom Vagih. U grupi su slavile protiv Alžira C i kombinovanog sastava Alžira i Tunisa. Do finala su došle nakon trijumfa protiv Alžira A, a zatim poražene sa 3:2 od ekipe Egipta.

U muškoj konkurenciji igrali su juniori, Dimitrije Levajac, Pero Tepić i Nikola Grujić. U grupnoj fazi, naš sastav je savladao ekipu sastavljenu od igrača iz Alžira, Singapura i Tajlanda i kombinovani sastav Alžira B i Katara. U meču za medalju su bili bolji od A tima Tunisa, ali ih je u borbi za sjajnije odličje savladala Kina, pa im je pripala bronzana medalja.

U nastavku takmičenja, sledi borba u pojedinačnoj konkurenciji, a nakon toga, Levajac i Šurjan će igrati kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre mladih.