Stonoteniseri uspešni na Balkanskom prvenstvu

Srpski stonoteniseri i stoonoteniserke osvojili su pet odličja na Balkanskom prvenstvu za takmičare do 21 godine, koje se prethodnih dana održalo u Podgorici. Srbi se iz Crne Gore vraćaju sa dve srebrne i tri bronzane medalje.

Muškarci su ekipno osvojili srebrnu medalju, nakon što su ih u finalu savladali vršnjaci Turske. Žene su pak u ekipnoj konkurenciji, u sastavu Aleksandra Savić, Ivana Vejnović i Radmila Tominjak osvojile sedmo mesto. Muška reprezentacija je igrala u sastavu Nikola Marinković, Ivor Katić i Marko Popović. Oni su prvo u grupi bili sigurni protiv selekcija Rumunije i Albanije sa po 3:0, a tim pobedama su zaslužili direktan plasman u polufinale gde su identičnim rezultatom savladali Bosnu i Hercegovinu. U finalu su Turci bili sigurni i osvojili zlato sa 3:0.

U pojedinačnoj konkurenciji, najpre je Marko Popović došao do bronzane medalje. On je u meču za plasman u finale poražen od šampiona prvenstva Abdulaha Talhe Jigenlera. Oni su se još jednom sastali. Ovog puta u finalu dubla, a Popović i Katić su poraženi nakon pet setova od Gunduza i Jigenlera.

Još jednu bronzanu medalju za naš tim u Podgorici osvojio je i ženski dubl u sastavu Ivane Vejnović i Aleksandre Savić. U meču koji je odlučivao finalistu, srpske stonoteniserke su poražene od reprezentativki Turske  Ajbuke Oner i Betul Nur Karaman. Do bronzanog odličja je došao i miks dubl, odnosno Marko Popović i Radmila Tominjak.

 

Foto: stonitenis.org