Stonoteniseri svih uzrasta se nadmetali u Novom Sadu

U Novom Sadu je održan tradicionalni Uskršnji turnir u stonom tenisu. Dobra strana ovog nezvaničnog turnira jeste učešće najmlađih takmičara, od šest godina, a ovog puta su učestvovali i seniori.

U apsolutnoj muškoj kategoriji, trijumfovao je Jovan Jockov iz Novog Sada, drugo mesto je pripalo Milanu Mirkoviću, a treće Urošu Vlajkovu, takođe takmičarima Novog Sada i Vuku Nikoliću, predstavniku Lava. Jockov je došao do zlata i u konkurenciji srednjoškolaca, a Vlajkov je ovog puta bio srebrni. Na trećem mestu su završili Jovan Marković iz Spartaka i Luka Petković iz Novog Sada. Stonoteniserke Novog Sada su osvojile medalje u konkurenciji učenica srednje škole. Brankica Jakši je bila prvoplasirana, Sofija Vlajkov je došla do vicešampionskog zvanja, dok su treće bile Ivana Isakov i Milana Blažić.

Osnovci sedmog i osmog razreda su se zajedno nadmetali u kombinovanoj konkurenciji, pa je prvo mesto osvojila Lila Kovač Katona (Domboš), a druga je bila Katarina Gvozdenović takođe iz Domboša. Na deobi trećeg mesta bili su Milan Komlušan (Čoka) i Aleksa Tomanović (Bačka Palanka). Lila i Katarina su bile na istim pozicijama i samo u ženskoj konkurenciji, a trećeplasirana je bila Jovana Đerić, domaća takmičarka. U kategoriji učenika petog i šestog razreda, takmičari Lava, Vuk Nikolić i Bojan Džinović bili su na prva dva mesta, dok su bronzu osvojili Matija Šepa (STAK) i Danijel Varga (Temerin). Kod devojčica, Elizabeta Bobrovskaja iz Vojvodine, bila je najbolja, drugo mesto je pripalo Tamari Fabri iz Čelareva, a Teodora Golić iz Čoke i Tea Manukov iz Novog Sadu došle su do bronze.

Poredak kod dečaka trećeg i četvrtog razreda je bio sledeći: Borislav Rajić (Novi Sad), Uroš Ninković (Sinđelić), Vanja Georginov (Novi Sad), Dimitrije Ilijev (Spark). A na podijumu kod devojčica su bile: Minja Vladimirov (Spark), Jana Havela (Slavija), Bianka Berta (Čarnojević), Aleksandra Pavkov (Miletić). Takođe, nadmetali su se i najmlađi školarci i deca iz zabavišta. Dečaci prvog i drugog razreda: Ignjat Jakovljev (Novi Sad), Kristijan Tursina (Selenča), Srđan Kesić (Čarnojević), Petar Vladimirov (Spark). Devojčice: Teodora Miul, Maja Vanjo (Dolina), Kinga Balint (Obilić), Dajana Jovanović (Lav). Deca iz zabavišta takmičila su se u kombinovanoj konkurenciji, a bilo je i samo za devojčice. Dečaci/devojčice: David Čapanda (Selenča), Valentin Bončokat (Rapid), Sara Tirfon (Rapid), Alek Turkonje (Rapid). Devojčice: Teodora Horvat (TSC), Sara Tirfon (Rapid), Emili Miul (Rapid), Elena Đurić (Novi Sad).