Stonoteniseri se nadmetali u Nišu na otvorenom prvenstvu

U Nišu je tokom vikenda održano otvoreno prvenstvo RSTSN u stonom tenisu. Oko 200 takmičara se nadmetalo u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, a rezultati se boduju i za državnu rang listu.

U juniorskoj konkurenciji šampion je postao stonoteniser Spartaka iz Subotice, Bognar Bence, ispred predstvanika Banata, Nemanje Đilas. Bronze su pripale Nemanji Milanović iz kragujevačkog Radničkog i Peri Tepić iz Temerina. U ženskoj konkurenciji, prvoplasirana je takmičarka Milenijuma iz Vršca, Anđela Menger. Ona je u finalu bila bolja od Lile Kovač Katona, iz Malog Iđoša, a trećeplasirane su Lenka i Sofija Nikolić iz Smedereva.

Kod kadeta, do titule je došao Jovan Jockov, predstavnik Novog Sada. U borbi za zlato, bio je bolji od Zvezdana Grujića, iz STK Lav. Bronzani su bili Stefan Lazić, takmičar Ade, i Saša Janković, član tima Hajduk Veljko. Kod kadetkinja, slavila je Lila Kovač Katona, ispred Lenke Nikolić. Na podijumu su bile i Katarina Gvozdenović, stonoteniserka Domboša i Jovana Antić iz Dobanovaca.

Mlađi kadet Hajduk Veljka, Petar Vidić učvrstio je prvu poziciju na rang listi trijumfom na ovom turniru. Bio je bolji od Orosa iz Temerina, dok su trećeplasirani bili Bogdan Ilić iz SFS Borac, Paraćin i Dimitrije Jelikić iz Crvene zvezde. Jovana Antić je trijumfovala kod mlađih kadetkinja, a ovo je njoj treće zlatno odličje na bodovnim turnirima. Na putu do titule, bila je bolja od Katarine Gvozdenović, a bronzane su bile Elizaveta Bobrovskaja iz Vojvodine i Dušica Todorović iz Barajeva.