Stonoteniseri se nadmetali na Otvorenom prvenstvu u Nišu

U Nišu je oko 200 stonotenisera iz Srbije i okruženja učestvovalo na Otvorenom prvenstvu RSTSN. Za najsjajnija odličja nadmetali su se domaći takmičari, koji su i obeležili ovogodišnje prvenstvo.

U juniorskoj konkurenciji trofej je pripao Ognjenu Stošiću iz beogradskog IMT-a, srebro je pripalo stonoteniseru Temerina, Akošu Benkeu, dok su na postolju bili i takmičari Novog Sada, Jovan Jockov i Falb Hunor. U ženskoj konkurenciji, Lenka Nikolić iz smederevskog Spina je osvojila zlato, vicešampionska titula je pripala stonoteniserki Crvene zvezde Sofiji Šćepanović, a treće su bile Katarina Gvozdenović iz Malog Iđoša i Sofija Nikolić iz smederevskog Spina.

U kadetskoj konkurenciji, Đorđe Petrović, takmičar domaćeg Železničara je opravdao ulogu favorita, ispred Zvezdana Grujića iz ekipe Lav, a bronze su pripale Dušanu Vezmaru iz vršačkog Millenniuma i Petru Vidiću, stonoteniseru Hajduk Veljka iz Negotina. Lenka Nikolić je bila najbolja i u kadetskoj konkurenciji, u finalu je poražena Jovana Antić iz Dobanovaca, dok su u polufinalu poražene i time osvojile bronzane medalje, Katarina Gvozdenović i Tamara Turkonje iz STK Rapid.

Kod mlađih kadeta, stonoteniser Crvene zvezde, Dimitrije Jelkić je uzeo šampionsku titulu ispred Dušana Pavlovića iz STAK-a i Matije Šepe i Dimitrija Pavlovića, takođe takmičara STAK-a. U ženskoj konkurenciji, zlatnu medalju je osvojila Minja Vladimirov iz beogradskog Sparka, srebrno je pripalo Sari Radak iz Čelareva, dok su bronzane bile Tea Manukov iz Novog Sada, odnosno Jana Havela iz Kovačice.