SK “Novi Beograd-Ušće“ u domaćoj streljani osvojio 11 medalja

Prvog dana poslednjeg vikenda u januaru u streljani Streljačkog kluba “Novi Beograd-Ušće” održano je četvrto kolo Kupa Beograda za pionire, kadete i mlađe juniore u muškoj i ženskoj konkurenciji. Najuspešniji je bio domaći tim sa 11 medalja.

Takmičarski dan su otvorile pionirke u ekipnoj konkurenciji, u disciplini serijska vazdušna puška.. Sigurne su bile domaće takmičarke Kristina Lazarević, Anja Knežević i Natalija Miletić, koje su za sobom ostavile ekipe SK “Resnik” i SK “Crvena Zvezda”.  U istoj disciplini, ali u pojedinačnoj konkurenciji, Kristina Lazarević je bila ispred tandema KSS “Policajac” Milice Gašparović i Tare Nježić. Takođe u disciplini serijska vazdušna puška, pioniri SK “Novi Beograd-Ušće” su u sastavu Aleksandar Nikolić, Rastko Kuzman i Dimitrije Fatić došli do prvog mesta. Na drugo mesto se plasirala ekipe KSS “Policajac”, dok su treći bili pioniri SD “Zemun-Centar”. U pojedinačnoj konkurenciji, Sava Ljujić iz SK “Partizan BGD” je odneo pobedu pred Aleksandrom Nikolićem, predstavnikom SK “Novi Beograd-Ušće” i Zlatomira Markovića, pionira SD “Zemun-Centar”.

U disciplini standardna vazdušna puška takmičili su se kadeti i mlađi juniori. Prvi je bio Stojan Stevanović, član kluba KSS “Policajac”, zatim Sava Ljujić predstavnik SK “Partizan BGD”, a Aleksandar Nikolić je SK “Novi Beogard-Ušće” doneo još jednu medalju, ovog puta bronzu. Stojan Stevanović je bio najbolji i u konkurenciji mlađih juniora, Aleksa Mitrović je predstavljao klub SK “Novi Beograd-Ušće” i došao do srebra, dok je Sava Ljujić ovog puta osvojio bronzanu medalju. U konkurenciji kadetkinja usledila je dominacija domaćeg tima na podijumu, Kristina Lazarević je došla do novog zlata, a iza nje su ostale Anja Knežević i Jovana Pavlović. Takođe Lazarevićeva je “upucala “ zlato i u konkurenciji mlađih juniorki kada je za sobom ponovo ostavila tandem KSS “Policajac”, ovog puta Mariju Zavišić i Tijanu Posrkaču.

Takođe, kadeti i mlađi juniori su se takmičili i u disciplini standardni vazdušni pištolj. Kod kadeta najbolji je bio Luka Jovanović, predstavnik KSS “Policajac”, zatim član kluba SD “Zemun-Centar” Zlatomir Marković, a treće mesto je zauzeo još jedan clan domaćeg kluba, Jovan Jović. U konkurenciji mlađih juniora, SK “Kolubara” je došla do prvog mesta, koje je osvojio Stefan Todorović, i trećeg, koje je pripalo Vukašinu Laziću. Drugo mesto je zauzeo junior SD “Zemun-Centar” Marko Nikolić. Klubu iz Zemuna, u konkurenciji kadetkinja, Nevena Marković je donela zlato, a druga dva mesta na podijumu pripala su kadetkinjama SK “Crvena Zvezda” Anđeli Stojanović i Stefani Simić. Kod mlađih juniorki, zlato je pripalo Maši Đorđević, takmičarki SK “Partizan BGD”,  drugu poziciju je zauzela Teodora Simić iz ekipe SK “Crvena Zvezda”, dok je treće mesto pripalo još jednoj juniorki SK “Partizan BGD” Ireni Đoković.