Roditelji i školarci igrali zajedno na turniru “Sportom protiv nasilja”

Rukometni klub Radnički 1964 novu promotivnu akciju pokrenuo je na inicijativu učenika OŠ “Dragiša Luković Španac”. Zajedno su odličili da mesec decembar u Kragujevcu bude u znaku ovog sporta, pa su tim povodom organizovali školski turnir u mini rukometu “Sportom protiv nasilja”. Učesnici su osnovci od prvog do petog razreda, a u planu je da se krajem meseca održi i završni turnir.

Na turniru su nastupile ekipe OŠ „Jovan Popović“, OŠ „Mirko Jovanović“, OŠ „Sveti Sava“ i OŠ „Dragiša Luković Španac“. Nakon zvaničnog dela turnira, odigrana je i revijalna rukometna utakmica na kojoj su učestvovali školarci i njihovi roditelji, nastavnici i drugi gosti.

Za ovih godinu dana koliko je RK Radnički 1964 prisutan u našoj školi, možemo biti zadovoljni našom saradnjom. Klub nam je postao značajan partner u smanjenju vršnjačkog nasilja, postizanju boljih školskih rezultata i uspeha, kao i bolje saradnje sa roditeljima. Više od 50-oro učenika godinu dana aktivno trenira rukomet u našoj školi i postiže značajne rezutate u raznim gradovima širom Srbije. Od značajnijih  uspeha u nizu, izdvaja se treće mesto na turniru „Trofej Kraljeva“ gde je naš učenik Janko Vukojičić proglašen za najboljeg golmana trunira. Nadamo se u budućnosti još većim sportskim uspesima našeg rukometnog kluba”, istakla je direktorka škole Nevena Šimšić, za sajt Rukometnog saveza Srbije.