Revijalna utakmica „Mungosa“ i „Poslovno fudbalske lige 7“ na Adi Ciganliji

Nakon tri meseca jesenjeg ligaškog dela takmičenja jedanest ekipa i više od dve stotine igrača „Poslovne lige 7“ okupiće se u nedelju 3. decembra na Adi Ciganliji kako bi pre zime proglasili pobednike potpuno jedinstvenog fudbalskog formata u Republici Srbiji. Osnova za pokretanje lige bila je želja učesnika da uz svoju rekreaciju, doprinesu široj društvenoj zajednici. Angažovanjem na ovom polju finalni dan postao je revijalni i dobio humanitarni karakter. Obezbeđena novčana sredstva biće donirana “Centru za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju”, a osnovnim školama širom Srbije namenjeno je više od stotinu fudbalskih lopti.

Podršku timu pružiće i mladi fudbaleri sa posebnim potrebama iz FKM „Mungosi“ koji će odigrati revijalni meč pod budnim okom svog trenera Ace Kovačevića.

Druženje sa momcima iz „Poslovne lige 7“ za ove dečake predstavlja sjajnu motivaciju. Dobili su priliku da odigraju meč pred brojnom publikom što je zaista jedinstveno iskustvo i značajno doprinosi njihovoj inkluziji i uključivanju u život zajednice na ravnopravnim osnovama, što predstavlja jedan od glavnih ciljeva našeg kluba“, rekao je Kovačević.

Kako bi ceo doživljaj bio potpun specijalni gosti ovog neobičnog takmičarsko – revijalnog dana biće prvotimci Crvene Zvezde, ali njihova imena ostaće tajna sve do nedelje 3. decembra. Njihovim dolaskom teži se podizanju svesti o važnosti sporta bilo profesionalnog bilo rekreativnog.