Razvojni turnir UEFA za mlade futsalere u Vrnjačkoj Banji

Pod pokroviteljstvom UEFA i u organizaciji Fudbalskog saveza Srbije, u sredu je u Vrnjačkoj Banji počeo Razvojni turnir UEFA za mlade futsalere, uzrasta do 17 godina. To je prvi, pionirski korak u formiranju selekcije Srbije i širenju popularizacije futsala. Na okupu su se našli timovi Rusije, Rumunije, Kazahstana i naravno naši dečaci, koje predvodi selektor Vladimir Jovanović.
Prevashodni cilj ove smotre je upoznavanje, druženje i okupljanje najperspektivnijih igrača, a sve sa namerom da stvorimo bazu, planiramo i pripremimo talentovane igrače za sportsku budućnost i fudbalska iskušenja, koja ih očekuju u seniorskoj konkurenciji. Akcija je počela pre šezdesetak dana, kada je formirana prva grupa na osnovu utisaka stručnjaka i preporuka širom Srbije. Angažovani su Goran Ivančić, selektor „A“ tima Srbije i Bojan Pavićević, koordinator za futsal FSS, koji su i prisustvovali mečevima u Hali „Vlade Divac“ u Vrnjačkoj Banji.
Iako rezultat nije u prvom planu, valja evidentirati da je u debitantskom meču, selekcija Srbije ubedljivo pobedila Kazahstan (8:1), dok su mladi futsaleri Rusije bili mnogo bolji od Rumunije (14:3).
U četvrtak su odigrani mečevi: Rumunija – Kazahstan (4:1) i Srbija – Rusija (2:5). Turnir se završava u subotu, utakmicama: Rusija – Kazahstan (15:00) i Srbija – Rumunija (19:00). Ulaz je besplatan.

 

Izvor: Fudbalski savez Srbije