Radmila Tominjak i Reka Bezeg osvojile četiri odličja na Balkanskom prvenstvu

Na Balkanskom prvenstvu za mlade u stonom tenisu, koje je održano u Zenici, reprezentacija Srbije je osvojila četiri medalje. Kadetkinje su u ekipnom delu i u igri parova bile bronzane, dok su u singlu osvojile jedno srebro i bronzu.

Radmila Tominjak i Reka Bezeg su u grupnoj fazi dubla bile bez poraza. Zatim su u eliminacionoj fazi savladale reprezentativke Albanije sa 3:0, a u polufinalu, bolje od naših stonoteniserki su bile Rumunke, sa 3:1. Za bronzano odličje, Tominjak i Bezeg su trijumfovale protiv Turske rezultatom 3:0.

One su igrale i u igri parova, i došle do srebra. U finalu su bile bolje predstavnice Rumunije, Kamelija Mitrofan i Elena Zaharina. U singlu, Radmila je takođe došla do srebrnog odličja, kada je u finalu protiv nje trijumfovala Zaharina, koja je u polufinalu savladala i Reku Bezeg, a ona je na kraju trijumfovala u borbi za bronzu.

Muški kadetski dubl činili su Petar Vidić i Andraš Oros, a oni su zauzeli šesto mesto na prvenstvu. Juniorski muški tim, u sastavu Nemanja Đilas, Bence Bognar i Ognjen Stošić, završio je učešće u grupnoj fazi.