Prvo Otvoreno prvenstvo AP Vojvodine – Basket 3 na 3 za srednje škole

OŠ „Vuk Karadžić“ u Novom Sadu u četvrtak 8.12.2016.godine  bila je domaćin Basket 3 na 3 u okviru projekta „Školski sport plus“. Okupilo se deset ekipa u muškoj i pet ekipa u ženskoj konkurenciji i u izvanrednoj atmosferi pokazali su svoje umeće pod košem.

Otvoreno prvenstvo basket 3 na 3 je otvorila  pomoćnica za sport u Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu Aranka Binder, a svetski prvaci u basketu Marko Ždero i Marko Savić su učesnicima poželeli puno uspeha u takmičenju i pozvali ih  da nastave da se bave basketom.

U ženskoj konkurenciji takmičilo se pet ekipa iz pet gradova Vojvodine. Pobedu je odnela Medicinska škola  iz Zrenjanina, dok su drugo i treće mesto zauzele Medicinska škola “7.april” Novi Sad i  ETŠ “P. Marganović” Pančevo.

U muškoj konkurenciji takmičilo se deset ekipa iz sedam gradova Vojvodine. Prvo mesto u konačnom plasmanu zauzela je ekipa Gimnazije “J.J.Zmaj”, Novi Sad, a drugo i treće mesto Gimnazija “Svetozar Marković”, Novi Sad i Zrenjaninska gimnazija, Zrenjanin.

basket 3 na 3 muskarciOsnovna škola “Vuk Karadžić” bila je odličan domaćin ovog takmičenja. Igrači su imali podršku sa tribina. Košarkaški savez Vojvodine dao veliki doprinos u tehničkoj organizaciji i delegiranju sudija za takmičenje.

Ovakva i slična takmičenja širom Srbije pokazuju da su deca veoma zainteresovana za sport, a da je na odraslima, roditeljima, nastavnicima i društvu u celosti da im omogućimo zdravo, srećno i sportsko odrastanje.

Detaljan izveštaj sa Otvorenog prvenstva Basket 3 na 3 možete pronaći na sajtu Školskog sporta Vojvodine.