Počinje Sportska Bajka na Kalemegdanu i Memorijal Vuka Bojovića

Ovogodišnja, jubilarna XX Sportska bajka i III Sportski Memorijal  Vuka Bojovića održaće se u subotu, 9. juna. Sportsko humanitarna manifestacija će početi u 10h u Beogradskom Zoo Vrtu, a u organizaciji karate kluba Nippon i Beo Zoo Vrta. Sportska Bajka podržana je od strane Olimpijskog komiteta Srbije,Grada Beograda, ali i UNICEF-a, Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva rada i socijalne politike, Kancelarije za mlade, a promoter ove godine je selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić

Cilj manifestavcije je da privuče i usmeri decu i mlade sportu i zdravom načinu života. Ove godine, Sportska Bajka je podeljena, pa će se prvi, takmičarski deo održati u subotu, a revijalni segment, odnosno sportske i kreativne radionice, karneval sportova i Revija Sportske Bajke, biće u septembru.

„Sportski memorijal Vuka Bojovića“ održava se od 2016. godine u okviru Sportske Bajke, a u središtu memorijala je takmičarski deo za titulu viteza Sportske Bajke.

Takođe, biće održana i tribina „Kako sport pomaže“, a teme o kojima govore uspešni sportisti biraju se svake godine po aktuelnosti u datom momentu omladinskog sporta.

U okviru radionice „Sport je umetnost“  biće predstavljeni sportovi, a deci će biti omogućeno da se odluče  za određeni sport sa ponuđenom besplatnom članarinom, dok će na Reviji Sportke Bajke, na svečanoj ceremoniji učestvovati i vodeće ličnosti Beograda iz sveta sporta, umetnosti i kulture

Humanitarni karakter Sportske bajke posvećen je deci sa specijalnim potrebama, bez roditeljskog staranja beogradskih Domova i deci sa Kosova, koji će biti gosti na manifestaciji.