Palićko jezero domaćin Evropskog univerzitetskog prvenstva u veslanju

Na Palićkom jezeru će se od 14. do 16. jula održati Evropsko univerzitetsko prvenstvo u veslanju. Na desetom jubilarnom prvenstvu, Srbiju će predstavljati Milica Vodogaz, sa Beogradskog univerziteta, u skifu i četverac skul u sastavu sa Ozrenom Galovićem, Milošem Babićem, Ivanom Grubarom i Urošem Nenadićem, sa Novosadskog univerziteta.

Takmičenje pod okriljem Evropske univerzitetske sportske asocijacije i Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, organizovaće veslački klubovi Danubius 1885 i Palić, zatim Veslački savez Vojvodine, Grad Subotica i Veslački savez Srbije.

Biće oko 450 veslača i veslačica iz 20 zemalja, sa preko od 80 univerziteta, među kojima su i Oksford, Hajdelberg, kao i univerziteti iz Beča i Berlina, a nakon završetka ovog takmičenja, veslače očekuje Svetsko prvenstvo za seniore do 23 godine.

Svečano otvaranje prvenstva je zakazano za četvrtak, od 18.00, a nakon toga će biti održan žreb. U petak će biti kvalifikacione trke, u subotu repesaži i polufinala dok je nedelja rezervisana za finala.