OŠ “Lazar Savatić” i Sportska gimnazija najuspešniji u streljaštvu

U četvrtak, je u Beogradu, bilo održano Gradsko takmičenje osnovnih i srednjih škola u streljaštvu, u organizaciji Saveza za školski sport i organizaciju takmičenja. Takmičenje je održano u streljani Streljačkog kluba “Novi Beograd-Ušće”. Pioniri i juniori su se takmičili i u pojedninačnoj kategoriji, ali i u ekipnoj, u kojoj je konkurencija bila manja.

U konkurenciji 24 učenica osnovnih škola, najuspešnija je bila Anja Knežević, koja je predstavljala OŠ “Lazar Savatić”, drugoplasirana je bila Tara Nježić iz Osnovne škole “Ivo Andrić”, a zatim ponovo još jedna pionirka OŠ “Lazar Savatić”, Jovana Todorović. Uspeh OŠ “Lazar Savatić” nastavio se i u muškoj konkurenciji, gde je najuspešniji bio Dimitrije Fatić, koji je za sobom ostavio Aleksandra Nikolića iz OŠ “Milan Rakić” i Rastka Kuzmana koji je bio predstavnik Osnovne škole “Svetislav Golubović Mitraljeta”. Najuspešnije pionirke u ekipnoj konkurenciji bile su takođe iz OŠ “Lazar Savatić” a ekipu su činile Anja Knežević, Jovana Todorović i Vanja Bogdanović. Pratila ih je Osnovna škola “Ivo Andrić”, a na trećem mestu je bila OŠ “Marko Orešković”. Kod pionira u ekipnoj konkurenciji prvoplasirana je bila škola “Ivo Andrić” u čijem su timu bili Petar Posrkača, Vasilije Tanasković i Mateja Stevanović. Pratile su ih škole “Lazar Savatić” i “Posavski partizani”.

U juniorskoj konkurenciji najuspešnija je bila Isidora Stojanović, zatim Marija Zavišić a nakon tandema Sportske gimnazije bila je Jovana Jović iz Srednje turističke škole. Sportska gimnazija je i ekipno nastavila da ređa dobre rezultate i bila prvoplasirana u sastavu sa Isidorom Stojanović i Marijom Zavišić bila je i Andrijana Dimitrijević. Na drugom mestu bile su juniorke iz Desete beogradske gimnazije”Mihajlo Pupin”,  a za njima je ostala Dvanaesta beogradska gimnazija. U muškoj, pojedinačnoj konkurenciji Stojan Stevanović je predstavljajući Dvanaestu beogradsku gimnaziju bio prvi, zatim Aleksa Kurkić iz Devete beogradske gimnazije i kao trećeplasirani je bio Marko Ognjanović, junior Srednje turističke škole. Deveta beogradska gimnazija je bila najuspešnija u ekipnoj konkurenciji, a tim su činili Aleksa Kurkić, Miljan Milivojević i Jovan Radenović. Oni su za sobom ostavili Poljoprivredno-hemijsku školu iz Obrenovca i Srednju tehničku PTT školu.