Održano treće kolo Prvenstva Srbije u kajaku i kanuu

Do kraja takmičenja, ove sezone, ostalo je da naši najmladji kajakaši i kanuisti odmere snage još jednom, 30. jula, u Višnjićevu. Trenutno, vodeći u obe kategorije, Mini ligi i Pionirskoj ligi su takmičari Kajak kanu kluba „Zorka“ iz Šapca. Drugo mesto zauzimaju takmičari KKK „Tarket“ iz Bačke Palanke. Treće mesto u Mini kajak ligi pripada klubu „Dunav“ iz Bezdana, dok je na trećem mestu u Pionirskoj ligi KKK „Bečej“ iz Bečeja.

Prelepo Borkovačko jezero je idealno za održavanje takmičenja u kajaku i kanuu, pa su se i ovoga puta gledale interesantne trke. Takmičarka KKK „Liman“, Hristina Petović, nije dozvolila ni ovoga puta iznenađenje i bez problema je pobedila u trci devojčica MK-1 1000m, 2006. godište. Odličnu trku, gledali smo i u kategoriji dečaka 2004. godište, gde je u konkurenciji od čak 23 takmičara, sjajno izveslao Manjenčić Luka iz KKK „Zorka“. Ove sezone, nepobediv je i njegov klupski drug, u kategoriji pionira, Vuk Miletić, kako u kategoriji jednosed, tako i u kategoriji dvoseda, gde sa Delibašić Bojanom, beleži sjajne uspehe. Da će u borbi za najbolji plasman, i kategoriji pionira, biti uzbudljivo do samog kraja, pokazale su trke dvoseda i četveraca, gde takmičari „Zorke“ pokazuju sve veći napredak i prete da ugroze dominaciju Bečejaca u trci četveraca.

Prvu poziciju u 2005. godištu, čvrsto drži i takmičarka Eđed Boglarka (KKK „Dunav“ Bezdan“), tako da u četvrtom kolu, može da se očekuje da će Dina Bacelj (KKK „Tarket“ Bačka Palanka“) dati sve od sebe, da konačno, drugo, zameni prvim mestom! Zato je Dinina klupska drugarica, Dunja Stanojev (2004.), u sva 3 dosadašnja kola, odnela prvu poziciju. Kod dečaka, 2005. godište, Dadić Mihajlo (iz KKK „Dunav“ Bezdan, ima isti skor.

Svakako, najuzbudljivije su trke najmladjih takmičara (2007. i mladji), za koje se najvatrenije i navija. Da je kajak u Srbiji sve popularniji, pokazuje i činjenica da su ovom godištu trke najmnogobrojnije. U trci devojčica na startu je bilo 15, a u trci dečaka 16 takmičara. Poredak u trci jednoseda, kod devojčica, isti je u sva 3 kola: nepobediva je Duvnjak Adrijana (KKK „Elit“ Bačka Palanka), u stopu je prati sjajna Laušević Nataša (KKK „Val“ Sremska Mitrovica), a treće mesto pripada Šokac Lani (KKK „Panonija“ Apatin). U trci dvoseda u ovom godištu, takmičarke KKK „Zorka“ Šabac, Gojković Ana i Delibašić Sofija, priredile su navijačima dosta uzbudjenja, gde su se sjanim finišom, umalo sa 6. mesta, uspele da osvoje zlato. Ipak, prvo mesto, za špic čamca, uspele su da osvoje devojčice iz KKK „Elit“, Duvnjak Adrijana i Sič Nevena.

Kompletni rezultati i trenutni, ukupni plasman.