Održano školsko takmičenje u streljaštvu u Smederevu

U Smederevu je održano gradsko školsko prvenstvo u streljaštu, u konkurenciji vazdušnom puškom, a učestvovalo je 29 strelaca, koji su predstavljali 10 škola.  Na državnom prvenstvu, koje se održava upravo u Smederevu, plasirali su se takmičari SD Smederevo i Heroj Srba: Katarina Milovanović i Nemanja Živojinović kao najbolje plasirani u konkurenciji osnovnih škola, a u konkurenciji srednjoškolaca Irena Stanković i Veljko Ilić. Na državnom prvenstvu u ekipnoj konkurenciji takmičiće se pioniri i pionirke iz škole „Branislav Nušić“, zatim omladinke Gimnazije, kao i omladinci Tehničke škole.

Rezultati gradskog prvenstva osnovaca računaju se i za sedmo kolo Smederevske lige. Pobednici Katarina Milovanović, takmičarka kluba “Branislav Nušić” i Nemanja Živojinović, član kluba “Jovan Jovanović Zmaj”, su osvojili prva mesta u sedmom kolu u pionirskoj konkurenciji, dok su kod mlađih pionira i pionirki najuspešniji bili Milan Marić strelac kluba “Dimitrije Davidović”  i Anđela Radojičić  takmičarka kluba “Ivo Andrić”, drugoplasirana na gradskom školskom prvenstvu.

Takmičenje su organizovali, uz Savez za školski sport i olimpijsko vaspitanje u Smederevu i Streljačka družina Smederevo.

Fotografija: serbianshooting.rs