Održano Prvenstvo Srbije za mlađe atletičare

Proteklog vikenda u Beogradu je, u Atletskoj dvorani, održano Prvenstvo Srbije za mlađe juniorke i juniore. Takmičenje je ovoreno u subotu, tačno u podne, a prve su na stazi izašle juniorke u discipline skok s motkom a zatim i juniori koji se takmiče u troskoku. Prva finala su bila već sat vremena kasnije, najpre u skoku u vis a zatim i u trci na 60 metara. Takmičenje su, 21. januara, zatvorila grupna takmičenja, odnosno štafete na 200 metara u ženskoj a zatim i u muškoj konkurenciji.

Dan kasnije, takmičenje mlađih juniorki i juniora krenulo je pola sata ranije nego u subotu, a čast da svojom trkom otvore takmičenje drugog dana imale su atletičarke i atletičari koji se takmiče u brzom hodanju na 2000 metara. Zatim su na stazi u Atletskoj dvorani izašli preponaši i usledilo je grupno takmičenje. Nakon njih na programu je bila  trka najboljih mladih sprintera Srbije na 200 metara, takođe grupno, a takmičenje su zatvorili juniori trkom na 400 metara u štafeti.

Nakon ovog prvenstva, 1. februara, beogradske atletičare očekuje otvoreno prvenstvo Beograda za mlađe juniorke i juniore.

Fotografija: Beogradski atletski klub