Održano Prvenstvo Srbije za mlade džudiste

U subotu je u Zrenjanjinu obeležen svetski dan džudoa, a istovremeno i održano Prvenstvo Srbije za mlađe pionire. Najuspešnija džudistkinja je bila Dunja Mladenović iz Rume, koja je postala šampionka u konkurenciji do 56 kilograma. U muškoj konkurenciji, ovo priznanje je pripalo Mihajlu Siminu iz Novosadskog džudo kluba, a on je zlato osvojio u kategoriji do 46 kilograma.

U konkurenciji mlađih pionira ispod 30 kilograma šampion je postao Nemanja Bjelić, ispred Ismeta Ibinci, Vukašina Trobonjaca i Uroša Spasića. Milorad Barbul je bio najbolji do 34 kilograma, a drugo mesto je pripalo Sergeju Skoriću, dok su trećeplasirani bili Stefan Tolić i Veljko Simić. Najuspešniji do 38 kilograma su bili Vladimir Bogdanovski, Matija Jeremić , Lazar Milošević i Luka Stošić. U konkurenciji dečaka do 42 kilograma Andrija Jovanović je osvojio zlato, drugi je bio Vasilije Grujičić, a trećeplasirani  Filip Francuz i Boris Rutović. Mihajlo Simin je šampion u konkurenciji do 46 kilograma, a na podijumu su se našli i Dušan Grahovac, Uroš Antonić i Luka Mićić. Najuspešniji do 50 kilograma su bili Marko Jovanović, Viktor Batižić, Milan Bulaja i Jovan Jovović, a u kategoriji do 55 kilograma Andrija Savić, Marko Marjanović, Mihail Strahinić i Ivan Radović.Vojin Čalović je došao do titule u kategoriji do 60 kilograma, Marko Korica je bio drugoplasirani a Marko Jelovac i Uroš Ralović su zauzeli treće mesto. Do 66 kilograma, titula je pripala Milošu Petkoviću, ispred Luke Nedeljkovića , Stefana Simića i Božidara Miletića. Preko 66 kilograma šampion je Sava Bucković, srebrni Tibor Kalocanj, a bronzanu medalju su osvojili Petar Mitrović i Đorđe Dakić.

Kod devojčica, u kategoriji do 32 kilograma najbolja je bila Milica Sekulović, Iva Milošević je bila drugoplasirana dok su se na podijumu našle i Ester Fišteš i Andrijana Krstenić. Nađa Iličin je osvojila zlato u kategoriji do 36 kilograma, ispred Dunje Mutavdžić, Ksenije Kocić i Nine Albijanić. Jelena Nišavić je bila najbolja do 40 kilograma, a iza nje su bile Teodora Gavrilović, Milica Đurić i Anastasija Milenović. U sledećoj kategoriji, do 44 kilograma, na postolju su bile Vanja Stanisavljević, Lana Inđić, Ivana Atarac i Nevena Mihaljčić. Nevena Cindrić je bila prvoplasirana do 48 kilograma, ispred Marije Kršić, Teodore Alan i Milice Jovanović, a Nataša Mitrović u kategoriji do 52 kilograma ispred Tare Đekić, Anastasije Mirošnjikov i Anđele Milovanović. Dunja Mladenović, nauspešnija džudistkinja na prvenstvu je do zlata došla u kategoriji do 56 kilograma, a drugoplasirana je bila Anđela Prodanov, dok su na trećem mestu bile Jovana Pavlevski i Dejana Zec. Preko 56 kilograma, šampionka je Jovana Stjepanović, a na podijumu su još Anja Erceg, Bojana Đokić i Elena Kuzmanović.

 

Foto: judo.rs