Održan turnir u mini rukometu

U Novoj Pazovi, 5. februara je održan turnir u mini rukometu sremskog okruga za dečake i devojčice rođene 2005. i 2006. godine. Turnir je u ovom gradu organizovan 14. put, a ove godine, deca su igrala i veliki rukomet.

Na turniru je učestvovalo 11 ekipa, sedam u muškoj i četiri u ženskoj konkurenciji a bilo je oko 150 dece. Timovi koji su učestvovali: RK “Dinamo”, RK “Smederevska Palanka”, RK “Lavovi” Bačka Palanka, RK “Bijeljina”, RK “Nova Pazova 1”, RK “Nova Pazova 2”i  RK “Studentski grad” koji je imao predstavnike i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, zatim  ŽRK “Mladost”, ŽRK “Medicinar” i ŽRK “Radnik” koji je učestvovao prvi put.

U muškoj konkueenciji do trofeja su došli rukometaši Smederevske Palanke ispred ekipe Nove Pazove 1 i Studentskog grada. Na četvrtom mestu su se plasirali igrači RK “Lavovi” iz Bačke Palanke, zatim su rukometaši Bijeljine zauzeli 5. a Dinama 6. mesto. Na sedmoj poziciji takmičenje su završili dečaci RK “Nova Pazova 2”. Kod devojčica, najbolje su bile rukometašice Radnike, druga je bila ekipa Mladosti, treće mesto su zauzele igračice Studentskog grada, a četvrto je pripalo timu Medicinara.

Odlukom trenera, proglašeni su i najbolji pojedinci na turniru: Najboljim igračem turnira proglašen je Petar Ivanić, član RK “Nova Pazova 1957”, a najbolja igračica Emilija Todorović, rukometašica ŽRK “Mladost”. U konkurenciji najboljih strelaca, Ognjen Janković, rukometaš RK “Smederevska Palanka” je odneo pobedu, a kod devojčica najefikasnija je bila Aleksandra Vasić, mlada igračica ŽRK “Medicinar”. Mihajlo Kralj deo tima RK “Lavovi” i Alma Jakupović članica ekipe ŽRK “Radnik” proglašeni su za najbolje golmane turnira. Nagradu za najmlađu učesnicu dobila je Una Kovačević, igračica ŽRK ”Mladost”.

Takmičenje je organizovano u saradnji rukometnog kluba Nova Pazova 1957 i ženskog rukometnog kluba Mladost.

 

Fotografija: Rukometni savez Vojvodine