Održan Trofej Beograda u umetničkom plivanju

U toku proteklog vikenda, 12.i 13.maja, na bazenu SC Milan Gale Muškatirović, održano je tradicionalno takmičenje u umetničkom plivanju, Trofej Beograda 2018, kao i Državno prvenstvo za kadete.

Kadetkinje uzrasta od 13 do 15 godina takmičile su se u disciplinama solo, dubl, tim i kombinacija. Konkurencija je bila ozbiljna jer je učestvovalo 11 domaćih klubova, a bio je prijavljen rekordan broj učesnika – ukupno 87 domaćih takmičarki. Poseban kuriozitet takmičenja je činjenica da će državne prvakinje u discipline solo i dubl putovati za Španiju gde će predstavljati Srbiju na Meditteranean Cup – COMEN Cup, što je ujedno i nezvanično prvenstvo sveta u konkurenciji kadeta.

Prvog dana takmičenja na programu su bile discipline solo i kombinacije, kao i takmičenje u figurama koje se rangira i ulazi u konačan skor za discipline solo, duet i tim. U figurama najbolja je bila Sofija Džipković, KSUP Vračar, druga je bila Tara Pudar, KSUP 25.maj, a treća Mia Orlović, takođe KSUP 25.maj. U kombinacijama prvo mesto je osvojio KSUP 25.maj iz Beograda, drugo mesto KSUP Vračar, takođe iz Beograda, a treće SK Spin iz Niša. U disciplini solo poredak je bio sledeći: prvo mesto – Tara Pudar (KUSP 25.maj), drugo mesto – Sofija Džipković (KSUP Vračar), treće mesto – Mia Orlović (KUSP 25.maj).

Drugog dana takmičenja u disciplini tim prvo mesto osvojio je KSUP 25.maj, drugo KSUP Vračar, a treće SK Spin iz Niša. U disciplini dubl, poredak je bio sledeći: prvo mesto – Katarina Adamović/Tara Pudar (KUSP 25.maj), drugo mesto – Sofija Džipković/Valentina Jevtović (KSUP Vračar), treće mesto – Dora Vaščanin/Mia Orlović (KUSP 25.maj).

Foto: Savez za sinhrono plivanje Beograda