Održan Svetosavski fer-plej Kup

Poslednjeg vikenda januara održan je “Svetosavski fer-plej Kup” za najmlađe. U organizaciji Sportskog saveza za fer-plej i etiku u sportu više od 900 dečaka i devojčica učestvovalo je na 13. tradicionalnom Kupu. Takmičenje je bilo organizovano za mlade talente od šest do 14 godina.

Učestvovalo je 79 ekipa koje su bile podeljene u osam kategorija, a Kup je održan na četiri lokacije, u balon hali “Maestro” u Rakovici, zatim u hali “Bubamara Olimp” na Zvezdari, “Bradorcu” kod Starog sajmišta i “Fut” na Autokomandi.

U konkurenciji 2003. godišta pobedu je zabeležio tim Ade 1, Lion je došao do trofeja u generaciji 2004. a Rad je bio najbolji u konkurenciji takmičara rođenih 2005. godine. Kod dečaka rođenih 2006. najuspešniji je bio Stari Grad, a Altina kod dečaka rođenih godinu dana kasnije. 2008. godine su rođeni šampioni Crvene zvezde, dok su 2009. godine rođeni najbolji igrači Internacionala. Najmlađi fudbaleri koji su učestvovali su rođeni 2010. godine, a trofej su osvojili talentovani dečaci Dušanovca.

Nakon finala, uručene su nagrade za fer-plej ekipe, kao i pehari i medalje.

 

Fotografija: Fairplayleague.com