Održan sedmi Spartans

U Subotici je, prvog dana vikenda, organizovan sedmi u nizu inostrani hokejaški turnir za mlađe kategorije, Spartans 2017. Pored domaće ekipe Spartaka, učestvovalo je još 15 ekipa iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Mađarske. Takmičenje je otvoreno utakmicom U12 ekipa Spartaka i Vukova iz Sarajeva, a ostali mečevi su bili organizovani između ekipa u kategorijama U8 i U10.

 

Foto: Dejan Vuković subotica.info

 

Na turniru je učestvovala i ekipa “Girls Serbia”, koju čine igračice iz Novog Sada, Beograda i Subotice. Odigrano je više od 40 mečeva, a i na ovom turniru pobeda nije bila glavni cilj, već druženje mladih igrača i igračica.

Jedan od organizatora turnira je trener u HK Spartak, Uroš Brestovac Svi koji su se najavili odazvali su se i vidim da se lepo druže na Gradskom klizalištu. Ovi turniri su se u proteklih sedam godina održavali po raznim vremenskim uslovima, bilo je tu kiše, snega kao i sunčanih dana kada se led topio, ali danas su uslovi idealni za hokej na ledu. Nismo vodili nikakvu rezultatsku evidenciju jer nam to nije bitno. Želja nam je bila da deca užiavju na ledu i razvijaju sportski duh. Zahvalio bih se svim roditeljima iz HK Spartak koji su pomogli da se ovo ovako uspešno organizuje kao i gradskom sekretarijatu za sport i omladinu na pomoći. Naravno tu su i ljudi iz JKP Stadiuona koji su pomogli da sve protekne u najboljem redu. – rekao je Uroš Brestovac za portal subotica.info

Turnir je organizovao HK Spartak u saradnji sa Sportskim savezom Subotice. Opširnije na subotica.info

Foto: Dejan Vuković