Održan Novogodišnji stonoteniski turnir u Novom Sadu

Na Novogodišnjem stonoteniskom turniru u Novom Sadu oboren je rekord po broju učesnika. Turnir koji postoji već dve decenije, ove godine je okupio oko 600 takmičara, od kojih je preko 100 bilo iz inostranstva.

U mini  kadetskom uzrastu šampion je postao takmičar iz Bosne i Hercegovine, Benjamin Zijadić, dok je srebro pripalo Vanji Stefanović iz beogradskog STAK-a. Na postolju su bili i Bedo Balint i Marton Adam iz Mađarske. U ženskoj konkurenciji, titulu je osvojila Rumunka Andrea Krau, iz Dumbravice. Drugoplasirana je bila takođe Rumunka, Dora Moldovan, dok su treće mesto podelile Teodora Miul iz Rapida iz Nikolinaca i Jana Havel iz kovačičke Slavije.

Kod kadetkinja, domaće takmičarke su bile prvoplasirane. Reka Bezeg, stonoteniserka Vojvodine iz Bačkog Gradišta je u finalu bila bolja od Radmile Tominjak, dok su Tamara Turkonje iz Rapida i Sofija Nikolić, kadetkinja Spina iz Smedereva osvojile bronzu. U muškoj konkurenciji Mađar Gabor Hođe je za sobom ostavio trojicu srpskih takmičara. U finalu je savladao Đorđa Petrovića iz niškog Železničara, a treće mesto su delili Nišlija Aleksa Mitić i Petar Vidić, predstavnik Hajduk Veljka.

Kod mlađih kadeta, titula je pripala Luki Zlatkovu, reprezentativcu Hrvatske, koji je u meču za zlato bio bolji od Banjalučanina Darija Pejića. Na trećem mestu su bili Rumun Ionut Čelmus i Vladimir Pandurević, još jedan predstavnik Banja Luke. Mlađa kadetkinja iz Dobanovaca, Jovana Antić je bila prvoplasirana, a slavila je protiv Mađarice Boroke Mike. Marina Pinku iz Rapida i Adam Flora iz Mađarske su delile treće mesto na podijumu.

U juniorskom finalu našle su se Sabina Šurjan i Tijana Jokić, predstavnice Novog Sada. Šurjanova je osvojila zlato, dok su bronzane bile Reka Bezeg i Radmila Tominjak. Stonoteniser zrenjaninskog Banata, Dimitrije Levajac  je u finalnoj borbi savladao Ognjena Stošića iz beogradskog IMT-a. Još jedan takmičar Banata, Nemanja Đilas i Pero Tepić iz Temerina, su bili trećeplasirani.