Održan Kup za strelce

Proteklog vikenda u Novom Sadu je održan Kup Srbije u B programu za strelce, vazdušnim oružjem, a učestvovale su mlađe juniorske, kadetske i pionirske kategorije. Zlatne medalje su otišle u ruke strelcima iz čak osam klubova, dok su po dve osvojili takmičari Čika Mate iz Kragujevca i Alekse Dejović iz Užica.

Zlatne medalje za užički klub osvojila je Jelena Todorović, koja je vazdušnim pištoljem, bila najbolja u konkurenciji kadetkinja i mlađih juniorki. Najsjajnija odličja za Čika Matu su osvojili Marko Ivanović, najbolji pionir i Teodora Vukojević, prvoplasirana kadetkinja.

Duplom krunom, sezonu je završila Jelena Todorović, koja je nakon titule na prvenstvu mlađih juniorki, dodala i Kup. Zatim Petar Adamović, član kluba Smederevo, koji je u Kupu došao do zlata u konkurenciji pištolj, mlađi juniori, i Đorđe Savić, strelac kluba Oko sokolovo, sa zlatnom medaljom u konkurenciji mlađih juniora, puška. Teodora Vukojević je u prvenstvu bila najbolja mlađa juniorka, dok je u Kupu bila prvoplasirana među kadetkinjama.

Do zlata je došao i Sava Ljujić iz Partizana, Aleksandra Havran članica kluba Jedinstvo. Zatim Marija Zavišić, Policajac a zlato je pripalo i Urošu Ivanovskom, Novi Sad 1790.