Održan II odbojkaški Kup cara Konstantina u Nišu

U Nišu je, u organizaciji Odbojkaškog saveza Nišavskog okruga, održan II Kup cara Konstantina za odbojkašice i odbojkaše u kadetskoj konkurenciji. Nakon dva dana takmičenja i 32 odigrane utakmice, u niškoj OŠ „Miroslav Antić“, trofej su u međunarodnoj konkurenciji osvojili kadeti Desetke, odnosno odbojkašice Dubočice. Po završetku turnira, proglašeni su i najbolji pojedinci, pa je tako igračica turnira Vanja Ivanović, iz šampionske ekipe, a do istog priznanja u muškoj konkurenciji došao je Petar Ristić, takođe ekipni šampion turnira u Nišu. Najmlađi učesnici su Minja Lakićević iz Jagodine, odnosno Milan Panić, odbojkaš Desetke.

Kod kadetkinja, ekipa iz Leskovca je u finalu slavila protiv skopskog Janta Voleja sa 2:0. Treće mesto, nakon borbe u tri seta u duelu niških odbojkašica, pripalo je Milenijumu, koji je bio bolji od Stampeda rezultatom 2:1. Pete su bile igračice Topličanina iz Prokuplja, šesto mesto pripalo je Jagodini, na sedmoj poziciji turnir su završile kadetkinje Desetke iz Niša, dok je osmoplasirani Pirot.

U muškoj konkurenciji, kadeti Desetke iz Niša u finalu su savladali leskovačku Dubočicu rezultatom 2:0. Do bronze su došli igrači Borca iz Paraćina, a četvrto mesto pripalo je Pirotu, na petoj poziciji bili su odbojkaši Topličanina iz Prokuplja, šesti su bili kadeti Niša, sedmi Jagodine, a osmo mesto pripalo je odbojkašima Janta Voleja iz Skoplja.

Foto: ossrb.org