Odbojkaški turnir “Pehar evropskih šampiona 2019” održan u Vranju

Protekle nedelje Grad Vranje, Sportski savez Vranja, Okružni odbojkaški savez Pčinjskog okruga, OK Panda i ženski i muški OK Vranje bili su domaćini međunarodnog  turnira “Pehar evropskih šampiona 2019”. Turnir je održan u pionirskoj i seniorskoj konkurenciji, a pehari namenjeni Evropskim prvakinjama i prvacima nastavili su da putuju Srbijom, te ih je u Vranju doneo Igor Miljković, generalni sekretar OSB, koji je i otvorio turnir.

Ekipe iz Srbije i Severne Makedonije igrale su Sportskoj hali Vranje, sali Medicinske škole, sali OŠ Vuk Karadžić i na platou ispred glavne pošte u Vranju, a učestvovalo je više od 200 odbojkašica.

Kod pionirki, trijumf su odnele odbojkašice iz Skoplja, Forca – Janta Volej. Vicešampionsko zvanje pripalo je ekipi Sokolica iz Zvečana, treće mesto je zauzeo Radan iz Lebana, dok su bez postolja ostale pionirke Viktori Volej iz Skoplja. Na petom mestu našla se ekipa Vidovdan iz Gračanice, a domaćim ekipama, Pandi i Vranju, pripalo je šesto, odnosno sedmo mesto.

U seniorskoj konkurenciji trijumfovale su takođe odbojkašice tima Janta Volej Forca iz Skoplja, drugoplasirane su bile seniorke Rabotničkog iz Skoplja, a vranjska Panda našla se na trećoj poziciji, dok su kao četvrtoplasirane turnir završile odbojkašice TENT 2 iz Obrenovca.

Odbojkaši OK Vranje i OK Viktori Volej iz Skoplja odigravanjem revijalnog meča povodom međunarodnog turnira “Pehar evropskih šampiona 2019”, upotpunili su ovu manifestaciju na jugu Srbije.

Foto: ossrb.org