Novi šampioni države u pionirskoj i juniorskoj konkurenciji

Prvog dana Prvensta Srbije u veslanju, dobili smo prvake u juniorskoj i pionirskoj kategoriji. Na Savskom jezeru su viđene neizvesne i zanimljive trke a šampioni u pionirskom uzrastu su:

Lazar Oluška iz Danubiusa 1885 u skifu, Nikola Parađin i Dimitris Apostolidis iz Grafičara u dubl skulu, zatim Aleksa Kostić, Aleksa Mohor, Matija Lazić i Vuk Kašiković iz Crvene zvezde u četverac skulu, Vukašin Rajić, Luka Vasić, Lazar Živković, Božidar Kovačević i kormilar Ilija Stanojević iz Smedereva u četvercu sa kormilarom, kao i  Tadej Ilić, Lazar Grgić, Aleksandar Kuzmanović, Jovan Radojičić, Strahinja Pavišić, Igor Lučić, Ilija Bunčić, Marko Marjanović i kormilar Uroš Đurica iz Partizana u osmercu. U ženskoj konkurenciji, zlatne medalje su osvojile Maja Mišljenović iz Grafičara u skifu, Nina Vizi i Marta Popović iz Crvene zvezde u dubl skulu i Nađa Tegeltija, Teodora Nikolić, Sonja Aradi i Andrea Fajgelj iz Danubiusa 1885 u četverac skulu.

U juniorskoj konkurenciji je učestvovao veliki broj reprezentativaca ali i učesnika Balkanskog prvenstva, koje je nedavno održano u Istanbulu.

Vukašin Pivač iz Grafičara trijumfovao je u juniorkom skifu, Danilo Selaković i Aleksa Petrović iz Smedereva u dubl skulu, a Vuk Mladenović i Veselin Tričković iz Partizana u dvojcu bez kormilara. Marko Torbica, Lazar Ristić, Danilo Selaković i Aleksa Petrović iz Smedereva su bili najbolji u četverac skulu, dok su Pavle Lijeskić, Vuk Mladenović, Veselin Tričković i Aleksandar Izda iz Partizana u četvercu bez kormilara. Luka Stijačić, Lazar Ilinčić, Marko Gatalica, Marko Đuranović, Pavle Lijeskić, Vuk Mladenović, Veselin Tričković, Aleksandar Izda i kormilar Luka Mladenović iz Partizana postali su šampioni u osmercu. U skifu za juniorke šampionka je Jovana Stanivuk iz Čuruga kao i u dubl skulu, zajedno sa Larom Tiefenthaler iz Čuruga. Iste takmičarke su sa Branislavom Ivkov i Milanom Klepić osvojile zlato i u četverac skulu.

Drugog dana prvenstva su na programu trke kadeta i seniora, a za sada u ekipnoj konkurenciji vodi Partizan sa devet medalja, dok su Smederevo i Čurug na deobi druge pozicije sa po šest.